Skidspar angen svall 

Några praktiska saker:

 

Ta bussen till arenorna

Bussen är ett smidigt sätt att ta sig till/från arenorna och till/från Folkfesterna. I många fall går det att åka med ordinarie lokalbussar (1, 3, 5 eller 85), och där är rekommendationen att man tankar ned Din Tur appen för aktuella tidtabeller. Till vissa arenor går det dessutom särskilda SM-bussar. Här hittar du busstidtabellen..

OBS! Ambitionen är att de extrainsatta SM-bussarna ska kunna gå med max 15-20 minuters intervall. Dock går det inte att garantera tiderna eftersom de är beroende på trafiksituation, väder och antal personer som vill åka. Det kan uppstå köer/väntan, framför allt till bussar till populära idrotter och vi rekommenderar dig därför att vara ute i god tid.

Parkering vid arenorna och i stan

Gärdehov: Parkering finns men i begränsad omfattning. Kostnad: 20 kr/dag under torsdag-söndag.

Friluftscentrum Södra berget: Vägen upp till arenan är avstängd vid foten av berget (gamla LV5-området). Där finns gratis parkering i begränsad omfattning och sedan går det SM-buss upp till arenan.

Sundsvalls slalombacke: Gratis parkering finns

Bergsåkers travbana: Gratis parkering finns

Sporthallen: Parkering finns i området till ordinarie P-taxa, som kan variera. Läs på aktuell P-skylt.

Vid parkering på stan (för att åka SM-buss till arenorna) eller vid Folkfestkvällarna så hittar du parkeringar här: www.sundsvall.se/parkering

Trafik

I Sundsvall pågår flera stora byggprojekt samtidigt, vilket kan skapa köer. Under SM-veckan kan det bli extra trångt i trafiken. Dessutom är vägen till Södra Berget avstängd vid foten av berget (vid gamla LV5-området). Därifrån får man gå eller ta SM-buss.

Tänk på att det kan ta tid att komma upp till berget, alla besökare ska åka buss så det kan bli lite väntetid.

Räkna med ca. en halvtimme från Navet/påstigning.

Busstider

När ni kommer upp till SM-området på S:a Berget och kliver av bussen så kika efter en gul flagga som det står Aktivera på. Där samlas alla och ni träffar er värd för dagen.

Er samlingstid vid Contrado-flaggan är: 08:45 söndag 3 februari.

Det är massor av fluffig, härlig nysnö så det är bra att alla tänker på att ha högre, varma vinterskor och förstås kläder för att stå ute på sig.

 

Och ni har väl anmält er?

Annars gör ni det här

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Varmt välkomna till fartfyllda SM tävlingar!

 

 

Kontakta oss

Sundsvall  060-17 11 75
Sollefteå 0620-566 30
Östersund 063-10 98 00
Örnsköldsvik 0660-856 25
Hudiksvall 0650-996 30
Uppsala 073-818 70 12
Kalmar 0480-622 40
Bergsjö 0652-56 51 00