top 2 icon

Hjälp med bokföringen

Kontakta oss för prisförfrågan

Offertförfrågan

PåsktiderPaskkyckling01

Våra öppettider

för varje kontor

Hittar du här

 

top 0 icon

Mallar & blanketter

En sammanställning av
bra underlag

Ta mig dit!

 

Våra tjänster

Läs om allt vi har att erbjuda.
Låt oss redovisa allt vi kan.

Läs mer

CONTRADO - REDOVISNINGSBYRÅN

Contrado är en ISO certifierad redovisningsbyrå, med stor framtidstro.
Vi är idag närmare 40 st anställda på fem norrlandsorter, Sundsvall, Sollefteå, Östersund, Örnsköldsvik och Hudiksvall.
Som kund hos oss avgör du själv hur mycket du vill betala och vi skräddarsyr en lösning just för ditt företag. Vi kan aktivt ta del i skötseln av ditt företag genom att ta hand om hela bokföringen, eller enbart utvalda delar. Du väljer själv!

 

HUR MÅR DITT FÖRETAG

Med Contrado Online 
kan du själv hålla koll på på ditt företag, 
logga in och se själv.

VISA MIG!

BILDA LÄTT

Dags att bilda nytt Aktiebolag?
Vi ordnar det, snabbt och till ett av marknadens bästa pris.
Bli VD inom 2 timmar.

JAG BEHÖVER ETT AB!

Tidningen Ångermanland

Sollefteå 31 Mar 2016

 
Frukostmote

Företagarnas utmaning i Sollefteå: "Vi söker personal men hittar ingen"

Vad ser företagarna i Sollefteå som sina största utmaningar och vad skulle kunna utvecklas politiskt. Det undrar Centerpartiet som träffade lokala företagare i Sollefteå på torsdagen.

Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson och Annika Qarlsson, talesperson för frågor om arbetsmarknad och jämställdhet, träffade företagare på Café Petter för en fruktost kombinerad med ett allmänt samtal. Bland annat pratade man om rekryteringsproblem. Trots att arbetslösheten i Sollefteå är hög så kan det vara svårt att rekrytera.

– Vi söker personal men hittar ingen. Och vi har samma problem i Östersund och Örnsköldsvik, sa Viktoria Bäckström från Contrado.

Ett problem att rekrytera kompetent personal är ofta att det behövs ett jobb till. De som söker jobbet har en medföljande make/maka som också behöver ett jobb. Och i många fall stupar det där.

– När regementena försvann så fick kommunen en del ersättningsjobb, Krisberedskapsmyndigheten och Distansapoteket med flera. Men nu har de jobben försvunnit eftersom generaldirektörerna bestämt så och nu är det svårt att hitta jobb för de som vill flytta hit, säger Jan Röhlander, företagare i bland annat JR Event.

Röhlander har i många år arbetat för bland annat cityutvecklingen i Sollefteå. Men på senare år har man i stället för att jobba med utveckling fått ägna sig åt att rädda hotade verksamheter. Det senaste exemplet i Sollefteå är naturligtvis hotet mot sjukhuset. Alla närvarande företagare kunde konstatera att hotet mot sjukhuset sedan i höstas helt bromsat all tanke på utveckling.

– Alla avvaktar. Tidigare var det till exempel svårt att köpa ett hus i Sollefteå, Nu är det svårt att bli av med hus, säger han.

– Allt politiskt förtroende är borta, tillägger han.

Emil Källström och Annika Qarlsson är inga landstingspolitiker och kan inte påverka de besluten.

– Men det här har lagt en våt filt över hela Ådalen, säger Källström.

I övrigt pratades det en hel del infrastruktur, mobiltäckning, ungdomsjobb och enklare möjligheter att anställa. Centern har länge drivit på för lägre ingångslöner, avsteg från Las-regler med mera. Allt för att det ska bli enklare att anställa.

– Det finns ungefär 900 företag i Sollefteå kommun och det är naturligtvis en utopi att alla skulle anställa en person. Men om en tredjedel skulle gör det, och det är ingen utopi, så blir det 300 jobb, poängterade Källström.

0620-257 92
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

 

 

 

 

 

Varför frågar vi efter legitimation?

Lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism (2017:630) har uppdaterats och skärpts på ett antal viktiga områden. 

Vi som redovisningsbyrå måste nu göra ID-kontroller och dokumentera detta, oavsett om det gäller en ny, känd eller befintlig kund. Vi gör en bedömning av risken att byråns tjänster utnyttjas för penningtvätt, samt bedöma risken för penningtvätt hos varje enskild kund. 

Tillsynsmyndigheten är Länsstyrelsen och reglerna baseras på lagstiftningen. Byråerna kommer att kontrolleras att de nya reglerna följs och att dokumentation finns.

Kontakta oss

Sundsvall  060-17 11 75
Sollefteå 0620-566 30
Östersund 063-10 98 00
Örnsköldsvik 0660-856 25
Hudiksvall 0650-996 30